50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ
50 Free Spins БЕЗ ДЕПОЗИТ
РЕГИСТРАЦИЯ
18+ ВАЖАТ ПРАВИЛА И УСЛОВИЯ

Как да залагаме на конни надбягвания?

Интродукция

За първите залози в света се считат именно конните надбягвания и от тях между другото стартират и букмейкърите. Те първоначално започват да приемат залози от надбягванията с коне и едва на по-късен етап постепенно се откриват разнообразни залагания и на други спортове. За родно място на конните състезания се счита Англия и популярността в тази страна на този тип състезания към днешна дата е много висока, а годишният генериран оборот от тези събития е около 15 млрд. долара.

За голямата популярност на конните надбягвания в цял свят говори и това, че на годишна база се приемат залози за повече от 100 млрд. долара. Интереса към този тип надбягвания се дължи точно на тяхната непредсказуемост. Именно за това на тях ще посветим цяла отделна статия и ще ви запознаем с това какво представляват конните залагания, на какво да обръщаме внимание при залозите и какво да следим.

как да залагаме на конни надбягвания
Бърза навигация:
Бърза навигация:TOP

Особености на конните надбягвания

Характерна особеност на залозите на конни надбягвания е това, че няколко минути след залога може да се разбере резултата, а не трябва да се чака повече от час за края на мача (футбол, хокей и др). Провежданите по света конни надбягвания са много кратки и почивките между тях също са малки. Това от своя страна се е превърнал в решаващ фактор за играчите, залагащи на този тип състезания, тъй като на него не му се налага да чака дълго за да получи атрактивни възможности за залози и да разбере дали печели или не.

Също така бетърите с интерес наблюдават тези надбягвания, особено когато е направен залог на аутсайдера, а успешният му финал е достатъчен да покрие загубите от предишните залози.

Преди да се втурнем обаче в големите залагания е необходимо да вземем предвид някои особености, които са важни:

  • Коня, на който ще залагаме, трябва да е отпочинал, особено ако преди малко е участвал в друго състезание.
  • Много е важно теглото на коня да е в рамките на нормата, тъй като тежкият кон по-трудно ще набира скорост от останалите. Когато пък се провежда спринт състезание, доста ценна е пъргавостта на коня и неговата издръжливост, особено ако трябва да се измине дълго разстояние.
  • Жокеят, яздещ коня трябва да има необходимата опитност, която да му позволи да спечели, дори и в тежките състезания, а в такъв случай теглото му също играе решаваща роля.
  • Следете статистиката, на базата на която ще можете да прогнозирате възможния изход от събитията в състезанието: имал ли е конят някакви проблеми в предишни състезания (контузии и т.н.), как се е чувствал и т.н.

Няколко популярни стратегии при надбягванията с коне

Много от стратегиите за този тип залози са разработени за спортни борси за залози и успешно се използват в нея. В зависимост от предстоящото събитие и анализа за него доста често се използват залозите „За“ или „Против“ фаворита.

Друга често срещана стратегия сред водещите букита е когато се залага на фаворит и на кон, шансовете за победа на който са под средното. Сумите така се изчисляват, че един от залозите да излезе на плюс. Друга категория играчи пък например залагат само на конете със средна степен за победа, проучвайки добре статистическите данни.

И в двата случая обаче трябва много добро проучване на данните от статистиката и да се вземат под внимание не само броя на победите в предишни състезания, но и теглото, възрастта на коня, опитът на жокея, дължината на трасето, настилката и доста други фактори. Шансовете за печалби се увеличават значително само ако анализът и проучванията са направени внимателно. Ако обаче играчът не желае да прави необходимите проучвания относно поведението на конете и т.н., то той само ще губи пари.

Другото нещо, на което искаме да обърнем внимание е това, че както във всеки друг спорт, така и в този понякога се провеждат договорени гонки и това не бива да ви учудва. Все пак там, където се въртят големите пари тези случаи се срещат. В тази връзка не бива да се учудвате, ако при определено състезание се сблъскате с непредвиден резултат, въпреки че добре и обстойно е направен анализа, а вина за това нямат лошите метеорологични условия, грешки на жокея или поведението на коня.

Забелязването на подобни срещи е много трудно, тъй като за това знаят само определени хора, които както се досещате няма да кажат на някой страничен човек за това.

Ако при следенето на коефициентите в букмейкъра, в който играете, забележите резки спадове или увеличения за кратък период от време не бива да подминавате това, тъй като може да е свързано с парични потоци, данни за състоянието на коня, здравето на жокея или друго.

При подобни аномалии в коефициентите можете да отложите залозите за момент и да изчакате по-подходящо състезание за залагания. А такива всекидневно се повеждат много.

Автор
Кристиян Кюлюнков
Кристиян КюлюнковКристиян Кюлюнков е специализиран в анализите на различни букмейкъри. Има опит в залаганията и следи отблизо офертите на различните компании. В Нострабет се занимава с писане, оформяне и публикуване на експертни ревюта, както и работа по прогнозите и спортните новини.